Wellnessuitstap naar Sankt-Vith

Julie Docsterd,
07-03-2024
De kleine stad Sankt-Vith, gelegen in de Oostkantons en op 5 km van de Duitse grens, is een bestemming die barst van de charme. Het heeft onder andere een mooie reputatie omwille van zijn adresjes gericht op gastronomie en wellness.
Pip Margraff

Sankt-Vith werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd en was daardoor volledig verwoest. Toch werd de stad al snel heropgebouwd dankzij het dynamisme van de inwoners, en groeide ze uit tot een niet te missen bestemming voor fijnproevers en liefhebbers van cocooning. Sankt-Vith staat ook bekend om zijn uitstekende levenskwaliteit en sublieme landschappen, die een waar paradijs zijn voor wandelaars en fietsers.

Sarah Linden Fotografie

Eén van de beste plekjes om als uitvalsbasis te gebruiken om deze prachtige regio te ontdekken, is het Relax Hotel Pip Margraff, een viersterrenetablissement dat al meer dan 140 jaar gerund wordt door de familie Pip, en een mix biedt van traditie en moderniteit! Het hotel beschikt over een breed scala aan diensten om je te helpen tot rust te komen en al je zorgen te vergeten, en dat alles in een sfeer die sereniteit uitstraalt. De spa van het hotel is een oase van rust. Deze luxueuze wellnessruimte werd onlangs gerenoveerd in een warme en gezellige stijl en beschikt over een rotszwembad, jacuzzi, twee sauna’s (een Bio en een Finse), hamam, infrarood ligstoelen en een ontspanningsruimte. Handig extraatje: elke kamer heeft een mand met handdoeken en badjassen zodat je de spa kan gebruiken wanneer je maar wil. Bovendien is het gebruik van de wellnessruimte gratis voor alle hotelgasten.

Pip Margraff

Twee nachten om alle zorgen te vergeten!

De beste manier om tot rust te komen terwijl je de services van Relax Hotel Pip Margraff ontdekt, is kiezen voor het ‘Welzijn-Arrangement‘. Dit all-inn pakket combineert ontspanning en toegang tot de wellnessruimte van het hotel met gastronomie, dankzij een heerlijk viergangenmenu dat op beide avonden van je verblijf wordt geserveerd. Dit pakket omvat twee overnachtingen in een tweepersoonskamer en een royaal ontbijtbuffet. Voor fijnproevers biedt het hotel ook een meer ‘gastronomisch’ arrangement. Tot slot kan je, als je tijdens de week in half pension boekt, genieten van de uitstekende midweekaanbieding tegen een verlaagde prijs! In alle gevallen is toegang tot de wellnessfaciliteiten inbegrepen.

Birgit Sterckx

Even ademhalen

Voor natuurliefhebbers is het geen geheim: het oosten van ons land is een regio die gewijd is aan de geneugten van het leven en vrijetijdsbesteding. Ongeacht het seizoen is er altijd iets te doen voor wie op zoek is naar afwisseling van omgeving, een kans om er even tussenuit te zijn, te deconnecteren of een kans om je onder te dompelen in de natuur. Het Relax Hotel Pip Margraff is gelegen aan de rand van het natuurpark van de Hoge Venen en de prachtige Eifel aan de andere kant van de grens. Het is dus een ideale uitvalsbasis om te wandelen en te fietsen, vooral dankzij de nabijheid van de Vennbahn en de Ravel fietsroutes. Natuurlijk kan je ook gaan winkelen in het nabijgelegen Luxemburg! Het is dus perfect mogelijk om wellness en ontspanning te combineren met een meer actieve invulling.
Surf voor meer informatie naar de website van Relax Hotel Pip Margraff of neem rechtstreeks contact op met het team op 080 22 86 63.